Infrastructura de transport asigura accesul relativ facil al turiștilor in Rădăuţi si justifica necesitatea promovării proiectului la nivel național.

Infrastructura rutiera.

Rețeaua rutiera asigura în general in bune condiții legăturile între Rădăuţi si toate localitățile din județ dar si între județ si alte localitatea din afara județului.

  • Rădăuţi are acces facil la drumurile europene E85 (București – Siret), 15 km prin DN 2H si la E58 (Suceava – Oradea)  48 km prin DN 17 A;
  • Gradul de acoperire al rețelei rutiere privind accesul la atracțiile turistice si calitatea drumurilor care fac legătura cu principalele atracții turistice au fost considerate în general satisfăcătoare de către reprezentanții administrațiilor locale si turiștii chestionați.

Figura 1 . Infrastructura rutiera de transport către Rădăuţi

Transportul aerian

Aeroportul Salcea (Suceava) este la 44 km (traseul marcat pe harta de la A la B), accesul la aeroport este facil dar numărul de zboruri regulate este mic.

Aerodromul Rădăuţi (5 km de Rădăuţi), o inițiativa privata, poate reprezenta o alternativa de acces dar si o alternativa pentru practicarea turismului activ.

Infrastructura feroviara

Accesul in municipiul Rădăuţi se poate face din 1889 și pe linia ferată secundară Dornești-Rădăuți-Putna; Legăturile cu capitala si cu alte mari orașe din vestul tarii nu sunt însa cele mai bune si de aceea accesul se face anevoios (puține curse zilnice, timpi de deplasare mari).